Пентагонът възложи на L3Harris Technologies поръчка на стойност 40 милиона

...
Пентагонът възложи на L3Harris Technologies поръчка на стойност 40 милиона
Коментари Харесай

Пентагонът поръча Вампири за Украйна. Ще достави 14 системи за борба с дронове - Свят

Пентагонът разпореди на L3Harris Technologies поръчка на стойност 40 милиона $ производството на системи за битка с дронове „ Вампир “, които ще бъдат изпратени на Украйна доникъде на годината, заяви в понеделник компанията, представена от портала „ Defence News “.

От L3Harris оповестиха, че ще конфигурират 14 комплекта върху транспортни средства, които държавното управление на Съединени американски щати дава на Украйна. „ Вампир “ се състои от ракетна установка с лазерно ориентиране, която може бързо да бъде конфигурирана в граждански камион.

Комплектите ще разрешат на сухопътните сили на Украйна да нанасят удари както по наземни цели, по този начин и по дронове и безпилотни самолети, които Русия употребява за удари по украинска гражданска инфраструктура.
L3Harris добави, че договорът с Пентагона изисква компанията да достави четири системи на Министерството на защитата доникъде на 2023 година и още 10 до края на 2023 година

По замисъла на военното ведомство на Съединени американски щати „ Вампир “ ще трансформира украинските пикапи в смъртоносни ракетни установки. Комплектите влизат в пакета за Украйна от близо 3 милиарда $, който Съединени американски щати разгласи предходната сряда.

Прототипът на „ Вампирите “, показан на Министерството на защитата през април, беше определен през август като част от пакета на Пентагона за 3 милиарда $ помощ в границите на Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна. Компанията производител заяви, че е почнала полеви проби на системите през 2021 година и е траяла тестванията за обсег и устойчивост през лятото на 2022 година

„ Инвестирахме в доставка, тестване и узаконяване от август, тъй че производството на „ Вампир “ да може да стартира неотложно “, сподели Люк Савой, управител в L3Harris.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР