Пентагонът ще поиска 170 млрд. долара за попълване на арсенала

...
Пентагонът ще поиска 170 млрд. долара за попълване на арсенала
Коментари Харесай

Пентагонът ще поиска 170 млрд. долара за попълване на арсенала си

Пентагонът ще изиска 170 милиарда $ за попълване на арсенала си, откакто трансферира оръжия на Украйна и закупи ракети с огромен обхват, които биха били нужни при положение на спор с Китай. Искането ще бъде отправено на 13 март, като част от оповестението на информацията за финансовата 2024 година (която ще стартира на 1 октомври). Като цяло министерството на защитата ще изиска към 300 милиарда $ за закупуване и създаване на нови оръжия. Това заяви организация Bloomberg, като се базира на вътрешен документ на Министерството на защитата на Съединени американски щати.

От тези средства 76,8 милиарда $ ще бъдат отделени за въоръжаване на военноморските сили и морската пехота; 61 милиарда $ за военновъздушните сили, в това число галактическите сили, и 24,4 милиарда $ за сухопътните войски.

По данни на Bloomberg Пентагонът възнамерява да закупи 28 многоцелеви ракетни системи (MLRS) HIMARS и 5016 ракети за тях, 541 противотанкови ракетни системи Javelin, 831 ракети въздух-въздух за изтребителите, 91 противокорабни ракети с огромен обхват за Военноморски сили, както и нова версия на портативната зенитно-ракетна система Stinger за удари по безпилотни самолети и други нисколетящи въздушни цели.

Пентагонът ще отпусне и 3,7 милиарда $ за основаване на нова междуконтинентална балистична ракета Sentinel, 3 милиарда $ за бомбардировач B-21 и 2,3 милиарда $ за замяна на изтребителите F-22.

Миналата година Сенатът на Съединени американски щати одобри бюджет за защита в размер на 858 милиарда $ за 2023 година Средствата ще бъдат употребявани за поръчки, проучвания, действия в региона на нуклеарната енергетика, употреба и поддръжка на въоръжението.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР