Пентагонът казва, че бойните самолети на Съединените щати са свалили

...
Пентагонът казва, че бойните самолети на Съединените щати са свалили
Коментари Харесай

САЩ свалиха турски дрон над Сирия след атаки близо до Хасака

Пентагонът споделя, че бойните самолети на Съединените щати са свалили турски дрон, който беше считан за опасност за силите им в Сирия, в случай, който може да увеличи напрежението сред съдружници от НАТО.

Развитието пристигна в четвъртък, когато Турция нападна кюрдските сили в Сирия след гибелен атентат в Анкара, за който отговорност пое неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК).

Продължете четене

лист от 4 елементаТурция споделя, че бомбардировачите са пристигнали от Сирия, заплашва още трансгранични удари Турция нанася нови удари против цели на ПКК в Северен Ирак Турция задържа 90 души за хипотетични връзки с ПКК след бомбата в Анкара нахлуване Взривът в Анкара: Каква е проблематичната история на Турция с ПКК? завършек на списъка

Войските на Съединени американски щати видяха дронове да правят набези в четвъртък сутринта, някои от тях в „ зона с стеснен достъп “ (ROZ) покрай Хасака, на към километър (по-малко от миля) от войските на Вашингтон, сподели представителят на Пентагона бригаден военачалник Пат Райдър публицисти.

Няколко часа по-късно турски дрон се върна в ROZ и полетя към американските сили, все пак, което американски чиновник сподели, че са дузина позвънявания до армията на Анкара.

Райдър сподели, че „ американските командири оцениха... UAV, който в този момент беше на по-малко от половин километър от американските сили, като евентуална опасност “, употребявайки редуциране за безпилотен летателен уред.

„ Американски изтребители F-16 след това смъкнаха БЛА при самозащита “, сподели той.

Министърът на защитата Лойд Остин беседва с турския си сътрудник Яшар Гюлер в четвъртък, призовавайки за „ деескалация в Северна Сирия и смисъла на поддържането на прецизно съблюдаване на протоколите за унищожаване на спорове и връзка посредством открити канали сред военните “, Райдър се споделя в изказване.

Министерството на защитата на Турция удостовери позвъняването, като сподели, че двамата чиновници са разискали „ последните развития в Сирия “.

Синем Кьосеоглу от Ал Джазира, репортаж от Истанбул, сподели, че UAV не е на турската войска, съгласно изказване.

„ Не единствено турските военни организират антитерористични интервенции в Северен Ирак и Сирия “, сподели тя.

Тя сподели, че турското разузнаване и жандармерията на вътрешното министерство също са се включили към интервенциите.


Трансгранични офанзиви

В четвъртък вечер въздушните офанзиви на турската войска убиха 26 бойци и унищожиха 30 цели на кюрдски бойци в Северна Сирия, в това число петролен бунар, складово оборудване и убежища, и „ обезвредиха “ доста бойци, сподели турското министерство на защитата.

Алън Фишър от Ал Джазира, репортаж от Вашингтон, сподели, че турските чиновници споделят, че интервенциите се правят като част от правото на страната на самозащита.

„ Турция предизвести други страни да стоят настрани от региони, следени от групи, които тя ще продължи да насочва “, сподели той.

Съединени американски щати разполагат с към 900 военнослужещи, ситуирани в Сирия като част от интернационалните старания за битка с въоръжената група ИДИЛ (ISIS), и правят чести набези против бойците.

Силите на Съединени американски щати си партнират със Сирийските демократични сили (SDF), които водеха борбата, която прогони бойците на ИДИЛ от последната територия, която те държаха в страната през 2019 година

Въпреки това Турция гледа на кюрдските отряди за отбрана на народа, които преобладават в SDF, като на отклонение на ПКК, която се счита за „ терористична “ група от Анкара и нейните западни съдружници.

Турски офанзиви против военни и инфраструктурни цели в следените от кюрдите региони на Сирия убиха минимум девет души в четвъртък, съгласно кюрдските сили за сигурност.

Сирия съдържа рискова композиция от постоянно антагонистични сили, настоящи на земята и във въздуха, в това число тези от държавното управление на президента Башар Асад, Русия, Съединени американски щати, Турция, обвързваните с Иран въоръжени групи и кюрдските бойци, наред с други.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР