Пентагонът изпраща у нас една рота с бронетранспортьори “Страйкър”, които

...
Пентагонът изпраща у нас една рота с бронетранспортьори “Страйкър”, които
Коментари Харесай

Американски войници пристигат у нас до дни


Пентагонът изпраща у нас една рота с бронетранспортьори “Страйкър”, които са основани в Германия. Новината беше доказана от американския министър на защитата. Той означи, че силите на Вашингтон идват в България за взаимно обучение.

“Бих желал да изкажа своята благодарност към България, която през днешния ден се съгласи да одобри рота с бронетранспортьори “Страйкър”. Тези бойци ще изоставен Германия в околните няколко дни и ще оказват помощ за гарантирането на готовността и оперативната съгласуемост с България като наш съдружник в НАТО”, сподели Остин по време на конференция в Брюксел, представен от пресслужбата на американското министерство на защитата.

По време на брифинга Остин разяснява и желанието на Кремъл - НАТО да изтегли спомагателните си сили от източния фланг. 
 “Господин Путин споделя, че не желае мощен НАТО на западния си фланг. Е, получава тъкмо това”. Ръководителят на Пентагона уточни още, че Русия не понижава военното си наличие по границата с Украйна, макар уверенията, които пристигнаха от Кремъл преди дни.

“Аз бях боец до напълно скоро и разбирам доста добре, че не се заемаш с такива неща без причина.” Според редица източници, съветските сили района наброяват към 150 хиляди души.

По-рано в Брюксел военният министър Стефан Янев Стефан Янев заяви, че идната седмица в Ново село идва нов американски контингент . По думите му визитата е в границите на плануваните предходната година учения за повишение на оперативната съгласуемост и способността на тези сили да работят взаимно, както двустранно, по този начин и в границите на НАТО. Очаква се у нас да дойдат от порядъка на 100 – 150 американски военнослужещи с бойна техника - до 15 бойни бронирани машини.

„ Рота „ Страйкър “, което звучи като ударна група, само че по този начин се споделя техниката, която употребяват “, посочи Стефан Янев.

Той напомни, че имаме съглашение за партньорство и засилени тренировки със Съединени американски щати и въз основата на това съглашение действат и взаимните уреди в Ново село.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР