Пентагонът и Държавният департамент на САЩ в съвместно писмо предупредиха

...
Пентагонът и Държавният департамент на САЩ в съвместно писмо предупредиха
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Египет да не купува Су-35

Пентагонът и Държавният департамент на Съединени американски щати в взаимно писмо предизвестиха египетските управляващи за заплахите от наказания при положение на придобиване на съветски изтребители Су-35, оповестява The Wall Street Journal.
Информацията, че Русия и Египет са подписали контракт за доставката на изтребители Су-35 и военно съоръжение за 2 милиарда $ на Кайро, се появи през април във в. " Комерсант ", само че това не беше публично доказано, показва БГНЕС.
Според The Wall Street Journal, в писмо, изпратено до египетските управляващи, държавният секретар Майк Помпео и шефът на Пентагона Марк Еспър са призовали египетския министър на защитата да анулира договорката за съветските Су-35.
" Нова огромна договорка с Русия ще усложни бъдещия продан на военна информация със Съединени американски щати и американската военна помощ на Египет ", гласи обявата, цитира текста на писмото, с което разполага.
Според американското издание, писмото съдържа и закани за наказания против Египет.
Служители на Пентагона персонално са предизвестили ръководителя на египетските Военновъздушни сили за нежеланите последствия от договорката, се споделя в материала. Изданието отбелязва, че сигналът от Вашингтон съответствува с визитата в Кайро на съветския министър на защитата Сергей Шойгу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР