Пентагонът е против подобна стъпка, като в лични разговори представители

...
Пентагонът е против подобна стъпка, като в лични разговори представители
Коментари Харесай

Байдън нареди на правителството на САЩ да предаде на МНС данни за извършени от Русия военни престъпления в...

Пентагонът е срещу сходна стъпка, като в персонални диалози представители на военното ведомство на Съединени американски щати показват мнение, че всяко намерено съдействие със съда може да проправи пътя за политизирано правосъдно гонене на американски военни, служещи зад граница.

 

През март МНС, който съставлява непрекъснато настоящ боен арбитражен съд, издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин за хипотетична депортация на деца от Украйна, което би било военно закононарушение.

 

Новината пръв заяви вестник „ Ню Йорк таймс “, съгласно който държавното управление „ Байдън “ е почнало да изпраща вести по въпроса на американски конгресмени.

 

Говорител на Съвета за национална сигурност към Белият дом отхвърли да навлезе в конкретика за каквото и да било съдействие със съда в Хага.

 

По думите му Съединени американски щати към този момент са изпращали екипи от интернационалните следователи и прокурори, които да оказват помощ на украинската основна прокуратура да приготви каузи за военни закононарушения.

 

Според украинските и западните управляващи има доказателства за убийства и изтезания, обстрели на гражданска инфраструктура, насилствени депортации, отвличания на деца, изтезания, полово принуждение и противозаконни арестувания.

 

Републиканци и демократи упрекват Пентагона, че като стопира обмена на Съединени американски щати на военни разследващи данни с МНС министерството пречи на правосъдното гонене на Русия за военни закононарушения.

 

Москва не е член на МНС и отхвърля юрисдикцията му. Тя отхвърля да е правила каквито и да било зверства в Украйна.

 

Съединени американски щати също не са член на съда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР