Пентагонът е препоръчал САЩ да не доставят многоцеливи изтребители Ф-35

...
Пентагонът е препоръчал САЩ да не доставят многоцеливи изтребители Ф-35
Коментари Харесай

Пентагонът препоръча да не се доставя Ф-35 на Турция, ако закупи С-400 от Москва

Пентагонът е предложил Съединени американски щати да не доставят многоцеливи изтребители Ф-35 на Турция, в случай че Анкара закупи от Москва зенитно-ракетен комплекс С-400, осведоми ТАСС.

Главнокомандващият на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа военачалник Къртис Скапароти съобщи по време на чуване в Комисията по защита към Сената на Съединени американски щати, че Европейското военно командване на Съединени американски щати (EUCOM) е предложило да не се предават на Турция американски изтребители пето потомство Ф-35, в случай че Анкара закупи от Москва зенитно-ракетен комплекс С-400.

По думите му най-добре е да не се завършва договорката с Турция, защото не могат да се правят бойни полети в условия, при които съдружник употребява съветски системи, изключително системи за противовъздушна защита.

През ноември 2016 година стана известно за договарянията сред Турция и Руската федерация по отношение на закупуването на С-400. Фактът за сключването на контракта е доказан от съветската страна на 12 септември 2017 година, в това време Ердоган съобщи, че към този момент е изработен задатък по контракта. Турция ще стане първата страна от НАТО, която ще получи С-400 от Русия, броят на доставените комплекси не е публично избран.

Американският асистент държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси Уес Мичъл предизвести, че придобиването на С-400 от Турция ще докара до използване на наказания против Анкара и качествена смяна в двустранните връзки. Освен това Съединените щати могат да откажат да доставят на Турция пето потомство на американския изтребител F-35.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР