Пентагонът е предложил да се използват ядрени оръжия и при

...
Пентагонът е предложил да се използват ядрени оръжия и при
Коментари Харесай

Пентагонът: Да се използват ядрени оръжия и при кибератака

Пентагонът е предложил да се употребяват нуклеарни оръжия и при опустошителни хакерски атаки. Това оповестява в. "Ню Йорк таймс ", базирайки се на някогашни и сегашни чиновници на държавното управление.

Текстът е заложен в чернова на нуклеарната тактика на Съединени американски щати. Документът е изпратена на президента Доналд Тръмп за утвърждение. В него се отбелязва, че се позволява потреблението на нуклеарни оръжия в отговор на разнообразни унищожителни неядрени офанзиви по американската инфраструктура, в това число и при хакерски атаки, което съгласно източниците е най-разстройващо.

От десетилетия американските президенти заплашват "първи да употребяват " нуклеарни оръжия против врагове единствено при доста лимитирани условия, такива като отговор против потреблението на биологични оръжия против Съединени американски щати. Но новият документ е първият случай, при който се включват опити за заличаване на огромна инфраструктура като електропреносна мрежа или връзки, които са най-уязвими при потребление на кибероръжия.

Документът, наименуван "Преглед на положението на нуклеарните сили ", е направен от Пентагона и сега Белият дом прави обзор. Окончателното издание на новата нуклеарна тактика се чака да стане през идващите седмици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР