Пенсиониран полковник от американската армия в Небраска е обвинен в

...
Пенсиониран полковник от американската армия в Небраска е обвинен в
Коментари Харесай

ВВС: Полковник от САЩ е изнасял държавни тайни чрез сайт за запознанства

Пенсиониран полковник от американската войска в Небраска е упрекнат в изпращане на поверителна информация посредством уебсайт за запознанства, написа.

Дейвид Франклин Слейтър е задържан в събота и през днешния ден ще се яви в съда. Той е работел до 2022 година за Стратегическото командване на НАТО StratCom, което следи нуклеарния ракетен боеприпас на Съединени американски щати. Обвинен е в нелегално изпращане на документи, които „ могат да бъдат употребявани за причиняване на щета на Съединените щати ”.

A retired army lieutenant colonel was detained in the US for " leaking " classified information about Ukraine on a dating site, the US Department of Justice

David Franklin Slater, 63, allegedly communicated with a person posing as a woman living in Ukraine and sent her…
— Jürgen Nauditt (@jurgen_nauditt)

Повдигнати са му още две обвинявания за неоторизирано откриване на информация за националната защита и скрит план и е изправен пред 10 години затвор. В обвинителния акт се показва, че Слейтър е предал информация, която е научил от поверителни брифинги на StratСom, които са свързани с войната в Украйна. Той изпращал информацията на разположение, което считал за жена в Украйна.

Retired US Army Lieutenant Colonel arrested for leaking classified Ukrainian information on dating website
— Європейська истина / European Pravda (@EuropeanPravda)

„ По време на кореспонденцията той постоянно е получавал въпроси по отношение на тайните на националната защита на Съединени американски щати ”, декларират прокурорите. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР