Пенсиониран капитан от бреговата охрана на САЩ се оттегли от

...
Пенсиониран капитан от бреговата охрана на САЩ се оттегли от
Коментари Харесай

Президентът на колежа, обвинен в сексинг бивш студент в Академията за брегова охрана, подава оставка

Пенсиониран капитан от бреговата защита на Съединени американски щати се отдръпна от поста президент на лицей в Масачузетс във вторник, откакто CNN разкри, че е бил упрекнат в полово закононарушение, включващо няколко студенти, на които е преподавал в влиятелната Академия за брегова защита преди десетилетие.

Глен Сулмаси, който беше президент на Nichols College от 2021 година, подаде оставка на фона на продължаващо следствие от страна на колежа, което беше провокирано от отчет на CNN. Тази история разказва в детайли по какъв начин юристите на бреговата защита през 2016 година предлагат Sulmasy да бъде преследван от боен военен съд за държание, което не е уместно за офицер и съзнателно занемаряване на отговорностите, макар че той се е пенсионирал от службата месеци по-рано. Предложените обвинявания произтичат от стотици полови текстове, които той е разменил със студент от академията, съгласно записка, получена от CNN.

Ръководителите на бреговата защита отхвърлиха рекомендацията на прокуратурата, макар че юристите предизвестиха, че в случай че не създадат нещо, ще се преглежда като академията, която „ замита случая под килима “. Сулмаси прави сполучлива кариера в университетските среди, първо в университета Брайънт в Роуд Айлънд, а по-късно в Никълс.

01 ФАЙЛ на академията за брегова защита на Съединени американски щати Кевин Ламарк/Ройтерс/ФАЙЛ

След първия си репортаж за Sulmasy, CNN научи за обособена оценка на осъществяването на бреговата защита от 2016 година, която документира други обвинявания против него, в това число че е употребявал държавната си имейл система, с цел да взе участие в „ флиртуващи “ и „ несъответствуващи “ връзки с различен някогашен кадет през 2013 година и да „ получавате и разглеждате полово графични и несъответствуващи “ фотоси. В оценката на представянето също по този начин се показва, че Sulmasy е направил „ сексистки “ и „ несъответствуващи “ мнения към подчинени и заключава, че „ е нарушил политиките за полов тормоз и цивилен права на бреговата защита “.

Освен това Мелиса Маккафърти, приключила академия през 2011 година, сподели на CNN, че Сулмаси я е тормозил устно и й е изпратил известие, че ще й напише целесъобразно писмо за юридическо учебно заведение единствено в случай че тя му изпрати свои фотоси, като й сподели, че постоянно е обичал татуировката й на крайници.

„ В светлината на тези отчети и обстоятелства, разкрити досега по време на нашето настоящо следствие, и тяхното влияние върху способността на президента Sulmasy да управлява Nichols College, Бордът твърдо има вяра, че най-хубавият интерес на институцията е да преследва ново управление “, сподели Съветът на настоятелите на Nichols College в изказване във вторник.

02 Глен Sulmasy От университета Брайънт

Адвокатът на Sulmasy, Джефри Робинс, не отговори неотложно на искане за коментар по отношение на оставката, само че преди този момент той характеризира докладната бележка на прокуратурата като „ нелепа на разположение “ и назова изказванията на Маккафърти „ подправени “. Робинс също по този начин сподели, че „ въпросните интимни текстове “ с ученика са характеризирани от прокурорите като „ по взаимно единодушие “ и добави, че препоръчаният боен съд е бил „ правомерно отритнат от възрастните в правното крило на бреговата защита “.

Робинс не отговори на въпроси по отношение на оценката на представянето. В писмен отговор на отчета през 2016 година Sulmasy стачкува против предложеното понижаване на ранга и твърди, че отчетът за оценка не би трябвало да бъде подаван, защото той към този момент се е пенсионирал. Той също по този начин твърди, че рангът му при пенсиониране не може да бъде изменен съгласно законодателството на Съединени американски щати и практиката на бреговата защита.

Нов Лондон, Кънектикът (8 декември) – Преглед на облеклото на парадното поле в Академията на бреговата защита. СНИМКА НА БРЕГОВАТА ОХРАНА НА САЩ Ню Лондон, Кънектикът (8 декември) – Преглед на облеклото на парадното поле в Академията за брегова защита. СНИМКА НА БРЕГОВАТА ОХРАНА НА Съединени американски щати Бреговата защита на САЩ/ФАЙЛ

След репортажа на CNN за Sulmasy, админ от Академията за брегова защита, Ева Ван Камп, написа в имейл до академията, че обвиняванията за Sulmasy са били отнесени до проверяващата работа на бреговата защита и че той „ няма да бъде позволен на борда на бреговата защита Кампусът на академията.

Делото против Sulmasy беше следващият случай, когато бреговата защита вътрешно изрази угриженост по отношение на хипотетично полово непозволено държание, само че в последна сметка не потърси отговорност от чиновниците си.

Разкритията за Sulmasy последваха отчета на CNN за скрито следствие на изнасилвания и полови набези в Академията на бреговата защита. Това следствие, наречено Operation Fouled Anchor, откри, че закононарушенията са били пренебрегнати, а в някои случаи са били прикрити. Подкомисия на Сената на Съединени американски щати е почнала публично следствие на воденето на това следствие.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР