Пенсионерите ще получат по 70 лв. коледна добавка към пенсиите

...
Пенсионерите ще получат по 70 лв. коледна добавка към пенсиите
Коментари Харесай

 По 70 лв. коледна добавка ще получат всички пенсионери 

Пенсионерите ще получат по 70 лева коледна добавка към пенсиите си през декември. Това взеха решение министрите от служебния кабинет на Гълъб Донев на съвещанието си през днешния ден.

Добавки ще получат всички над 2, 34 млн. пенсионери без значение от размера на пенсиите им. Те ще бъдат изплатени дружно с парите за декември при започване на идващия месец.

Осигурен е спомагателен запас за бюджета на Държавното публично обезпечаване, разгласи в Министерския съвет Лазар Лазаров, вицепремиер по обществената политика и отраслов министър. Той сподели, че държавното управление е поредно в напъните си за поддръжка на приходите на популацията в България, предава Българска телеграфна агенция.

По думите на финансовия министър Росица Велкова коледните добавки за пенсионерите са от осъществени икономии.

„ В поддръжка на ограниченията, които предприехме за увеличение на помощите за отопление, както и за даване на спомагателни запаси за поддръжка на хората с право на такива, плюс нарастването на границата на беднотия следващата година, ще стартираме диалози със обществените сътрудници и за промени в минималната работна заплата. Срещата ще е в края на седмицата “, разгласи още Лазаров.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР