Пенсионерите ще получат еднократно допълнително плащане от 75 лева, за

...
Пенсионерите ще получат еднократно допълнително плащане от 75 лева, за
Коментари Харесай

Гьоков: Ковид добавките ще се изплащат на пенсионерите до края на юни

Пенсионерите ще получат еднократно в допълнение заплащане от 75 лв., за това, че са приключили имунизационния си цикъл непринудено. Изпащането стартира от през днешния ден. Това съобщи пред публицисти общественият министър Георги Гьоков.

По думите му с пенсиите за февруари ще бъдат изплатени спомагателни суми на възрастните хора, които през януари са получили по-ниски суми от сбора на пенсията и добавката за Коронавирус, по отношение на 2021 година

„ Такива заплащания ще има до края на месец юни”, разясни той.

По думите му държавното управление ще подкрепи пенсионерите, чиито приходи са под линията на беднотия, само че при изискване, че дават отговор на изискванията за това.

„ След изплащането на януарските пенсии, в чийто размер директно отражение откри преизчислението на пенсиите от 25-ти декември и намаляването на Коронавирус добавката от 120 на 60 лева, се сътвориха нереалистични упования у огромна част от пенсионерите. Основна причина за това бе терзанието, че крайната сума е по-ниска спрямо изплатената сума от последните месеци на предходната година “, сподели общественият министър.

Гьоков изясни, че през февруари към пенсията ще има още 3 доплащания – Коронавирус добавка от 60 лева, доплащане за февруари за постигане на размера на декемврийската пенсия, както и доплащане за януари за постигане на декемврийската пенсия.

Социалният министър уточни, че нарастването на пенсиите е приблизително с 61,25 лева По думите му в размера на януарските заплащания влизат доплащания и за 7 дни от декември.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР