Пенсионери от цялата страна протестират пред парламента, настояват за увеличение

...
Пенсионери от цялата страна протестират пред парламента, настояват за увеличение
Коментари Харесай

Нинова подкрепи пенсионери от цялата страна, протестиращи пред парламента

Пенсионери от цялата страна стачкуват пред Народното събрание, упорстват за нарастване на всички пенсии с към 22 % и това да се заложи в бюджета за 2018 година Хората събрали се пред Народното събрание упорстват пенсиите да се преизчисляват всяка година съгласно осигурителния приход от миналата , както и да се промени коефициентът, по който се случва това.

" Ние сме на ваша страна, заслужавате заслужен живот. Продължаваме да се борим за преизчисляване на всички пенсии ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подкрепена от народни представители от левицата на митинга на пенсионери от цялата страна пред Народното събрание.

" Чрез вас тук приказват милиони пенсионери , които през днешния ден живеят в последна беднотия, в недостиг и в неспособност да посрещнат най-насъщните си потребности. На ваша страна сме. Вие сте почтени хора и заслужавате почтени старини ", съобщи Нинова.

" Ще го създадем още веднъж. Ще се борим до дъно и за това, което сте ни поръчвали постоянно - Закон за възрастните хора, който да ви подсигурява почтена, обществена, дейна позиция и живот и на вашите години ", акцентира Нинова. " Нека дружно, ние и вие, да се борим за вашите права ", прикани тя.

Част от пенсионерите разясняват, че при нарастването на пенсиите през юли тази година, са получили сред 6 и 7 лева, което е обидно и по никакъв метод не им оказва помощ да живеят по-добре.

Други протестиращи оповестяват, че не са получили никакво нарастване. Всички са обединени от концепцията, че би трябвало да има по-високи пенсии и междинна пенсия от 250 лева е извънредно незадоволителна за естествен живот.

Други техни претенции са за по-добро опазване на здравето и по-високи добавки.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР