Пенсиите ще бъдат увеличени от юли и от октомври, ако

...
Пенсиите ще бъдат увеличени от юли и от октомври, ако
Коментари Харесай

С какъв процент ще се увеличат пенсиите от юли и октомври?


Пенсиите ще бъдат увеличени от юли и от октомври, в случай че Народното събрание утвърди и на второ четене измененията в бюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО). Депутатите към този момент ги утвърди на първо четене.

От юли тези, които са се пенсионирали до края на предходната година, през ще получат 10% нарастване. Към получената сума ще се прибави Коронавирус добавката от 60 лева и изравнителните добавки, които от януари се изплащат на част от хората.

За тези, които са се пенсионирали през тази година – сред януари и юли – към пенсията им също ще се прибави Коронавирус добавката. Това ще е по този начин и за всички, които ще се пенсионират по-късно.

При хората, които получават наследствени пенсии – измененията също се отразят. Пенсията на умрелия ще се актуализира с 10%, в случай че е отпусната до края на 2021 година От новата сума се дефинират парите за наследниците, като всеки от тях ще получи и по 60-ет лв. от горната страна.

Когато пенсионерът получава повече от една пенсия - 60-те лв. ще се поставят единствено върху едната.

Преизчислението през октомври ще е по нов механизъм.

По-старите пенсиите ще получат по-голямо нарастване, защото при тях осъвременяването е за повече години. Средната пенсия ще нарасне с близо 8% по отношение на юли.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР