Пенсиите са крайно недостатъчни, а възрастните изнемогват! Добре, че е

...
Пенсиите са крайно недостатъчни, а възрастните изнемогват! Добре, че е
Коментари Харесай

Янка Рупкина с 400 лв. пенсия: Политиците ни убиват! Ще отида в МС да им кажа няколко думи

„ Пенсиите са извънредно незадоволителни, а възрастните изнемогват! Добре, че е синът ми и персоналната премия, която получих, другояче щях да се чудя по какъв начин да си платя наема, режийните и да си купя храна и медикаменти с 400-те лв., които получавам “, съобщи пред „ Ретро “ Янка Рупкина, която се възвръща след интервенция.
Фолклорната легенда, която е пенсионер от 20 години, показа, че е възмутена от политиците ни. По нейни думи единственото, което вършат в Народното събрание, е да си трансферират топката и не мислят за народа си. На същото мнение е и актрисата Латинка Петрова, чиято пенсия е със 120 лева по-висока.
„ С 520 лева е невероятно да се живее в тези времена! Слава Богу, отгледах положителни деца и те ми оказват помощ, другояче не знам по какъв начин щях да оцелея. Плащаш парното и телефона и парите са до такава степен. Пенсията стига единствено за режийните, а за храна и медикаменти пари не остават. Ако не бяха децата, щях да мизерствам “, възмутена е Латинка.
Актрисата показа, че не завижда на хората, принудени да се оправят единствено с тези средства.
„ Възрастните мизерстват и гладуват. Купуват си месо един път в седмицата, а зеленчуци единствено по празниците. Това е повода лечебните заведения да са цялостни и народът да боледува. Ние нямаме пари да се храним качествено, а като сложим и цената на медикаментите, става още по-страшно. Поставят ни пред алтернатива медикаменти или храна, а тези с най-ниската пенсия нямат пари нито за едното, нито за другото “, ядосва се Петрова.
Пред „ Ретро “ Антон Радичев описа, че откогато се е пенсионирал преди 14 години, животът му се е трансформирал.
„ След нарастването пенсията ми стана 900 лева Не е от най-ниските, само че в днешно време тези пари за нищо не стигат. Разходите ми са доста по-големи от това, което получавам, само че се старая да се оправям някак. Икономисвам, като започнах да си сготвям у дома и да проследявам промоциите “, описа Радичев.
Янка Рупкина счита, че единствени виновници за мизерстването на пенсионерите са политиците.
„ Само да се изцелявам, ще си сложа костюма и ще отида в Министерския съвет да им кажа няколко думи, пък нека се засрамят “, закани се певицата и добави:
„ Цял живот търча да работя в чужбина да представям България – красива страна с трудолюбив народ, а политиците гледат единствено джоба си. Възмутена съм, никаква работа не правят. Грях да им е на душата! Мъка ми е, като вляза в магазин и виждам по какъв начин бабичките вземат един банан, гледат го, а след това го оставят. На мен ми става жалост и отстранявам пари да им купя нещо да хапнат “, сподели фамозната изпълнителка.
Латинка Петрова счита, че депутатите са доста нахални, защото, вместо да оказват помощ на най-бедните, те всяка година си усилват заплатите.
„ Парламентарните представители си подвигат заплатите всяка година съгласно инфлацията, а за пенсии няма. Надявам се от юли да усилят парите на възрастните, само че нищо чудно отново да ни излъжат, с цел да пестят за избори. Това би било извънредно и по-лошото е, че няма кой да го спре “, сподели Петрова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР