Пенсиите и заплатите - в дневния ред на депутатите. те

...
Пенсиите и заплатите - в дневния ред на депутатите. те
Коментари Харесай

Минималната пенсия става 219 лв. от 1 юли 2019 г.


Пенсиите и заплатите - в дневния ред на депутатите. те взеха решение дефинитивно от 1 юли следващата година минималната пенсия да стане 219,43 лева

На второ четене народните представители разискват бюджета на публичното обезпечаване за 2019 година

Разпалени бяха разногласията по тематиката какъв брой би трябвало да получават най-бедните възрастни хора. Окончателното решение е от 1 юли следващата година минималната пенсия да стане 219,43 лева От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи желаеха тя да стане 300 лева, само че това бе отхвърлено. Политическият удар поеха „ Обединените патриоти”.

„ Няма по какъв начин да говорите, че до края на мандата ще стигнете до изборното си заричане за 300 лева минимална пенсия. Просто потвърждавате на процедура изказванието от крилатата фраза: „ Най-много се лъже преди избори, по време на война и след лов”, разяснява Георги Гьоков от Българска социалистическа партия.

„ Вие сте царе на популизма, банкрутите и дефицитите”, обърна се към него Светлана Ангелова от ГЕРБ.

„ Тези, които сега се назовават „ Обединени патриоти “, предлагаха 600 лева пенсия. Тогава декларирахме, че популизмът е нездравословно нещо, а с тези популисти ГЕРБ направиха държавно управление “, съобщи Рамадан Аталай от Движение за права и свободи.

„ Рамадан Аталай е следващ манипулатор на трибуната на Народно събрание. Никога в предизборната ни акция не е участвала цифрата 500 лева минимална пенсия”, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов.

Междувременно пред Народното събрание пенсионери стачкуваха против ниския стандарт на живот. При тях излязоха депутати от Българска социалистическа партия и ги поканиха да участват на дебатите в пленарната зала. Очаква се днешното разискване на ДОО и на огромния републиканския бюджет още веднъж да продължи до късно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР