Пенелопе Круз е една от малкото звезди, която не се

...
Пенелопе Круз е една от малкото звезди, която не се
Коментари Харесай

Любими рецепти на Пенелопе Круз

Пенелопе Круз е една от дребното звезди, която не се тормози да си признае, че едно от обичаните и занимания е готвенето. За нея названието стопанка е горделивост. Самата тя признава, че от многото и задължения рядко и остава време да се отдаде на това наслаждение, само че когато това стане, се трансформира в същинска хала. Освен нормалните предписания, хубавицата пробва нови и нови неща всякога. Тук ще намерите някои от обичаните ястия на актрисата, които подготвя за своето семейство:

Японски омлет

Необходими артикули: 3 яйца, 15 мл соев сос, 10 мл оризов оцет.

Начин на подготвяне: Яйцата се разрушават. Добавят се соевият сос и оризовият оцет. Разбърква се добре. Подправя се със сол на усет. В тиган се загрява олио. От сместа се гребе с черпак, като се пържи на тънки палачинки.

Когато яйцата се захванат, двата края се загръщат един към различен в средата. Отгоре се сипва втори пласт от сместа, като би трябвало да покрива от едната страна до другата, а не на целия съд. Така, когато сместа свърши, ще се получи дебело руло.

Равиоли с тиквички и маскарпоне

Необходими артикули: 390 г брашно, 5 жълтъка, 1/2 ч.л. сол, 500 г тиквички, 200 г маскарпоне, 20 г рукола, 70 г сирене, 1 яйце.

 Равиоли

Начин на подготвяне: Пресятото брашно се смесва със солта. Прави се кладенче и се прибавят разрушените яйца. Замесва се тесто. Ако е изсъхнало, се прибавя малко вода на стайна температура.

Тестото се поставя върху набрашнена повърхнина. Меси се най-малко 10 минути, до момента в който не стане еластично. Оставя се покрито в хладилника за 30 минути. През това време се подготвя плънка, като се настържат на едро тиквичките, подправят се и се оставят за 10 минути да се изцедят непотребната течност. Ракуолата се реже на ситно, а сиренето се настъргва. Всички артикули се разрушават с маскарпонето.

Тестото се разделя на две. Разточва се и с чаша се вършат кръгчета. Върху тях се поставя от плънката и от горната страна се намазва с разрушеното яйце. Разточва се и вторият слой тесто и още веднъж се отрязват кръгчета с чаша. Те се слагат върху първите.

Пелмените се притискат с вилица от всички страни. Сваряват се в кипяща вода за към 3-4 минути, до момента в който изплуват на повърхността.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР