Пекин затвори някои обществени места и засили проверките в други

...
Пекин затвори някои обществени места и засили проверките в други
Коментари Харесай

Пекин засилва тестването за COVID-19, за да предотврати хаос като в Шанхай

Пекин затвори някои публични места и ускори инспекциите в други в четвъртък, защото множеството от 22 милиона поданици на китайската столица се явиха, за всеобщо тестване за COVID-19, ориентирано към попречване на блокиране, сходно на това в Шанхай, съобщи Ройтерс.

Страховете, че Китай ще бъде заловен в капан през идващите месеци нарастват.

Тъй като Пекин вкара три кръга от всеобщи проби тази седмица в по-голямата част от града, той заключи редица жилищни комплекси, офиси и университет. Някои учебни заведения, места за развлечение и туристически обекти също бяха затворени.

Universal Studios в Пекин съобщи, че ще изисква посетителите от петък да покажат негативни резултати от теста, преди да могат да влязат в тематичния парк.

Пекин в четвъртък регистрира 50 нови инфекции за 27 април, в това число някои открити измежду близо 20 милиона проби, получени в първия кръг от всеобщо тестване. Това се усили от 34 ден по-рано.

От 22 април Пекин откри над 160 случая, повече от половината в Чаоян, най-населеният му регион, прочут с нощния си живот, молове и посолства.

Политиката на Китай за нулева приемливост към Коронавирус провокира необичаен публичен яд през значима година за президента Си Дзинпин, поради ограниченията, които наподобяват сюрреалистични за огромна част от външния свят, който е избрал да живее с вируса, даже когато инфекциите се популяризират.

Очаква се Си да се кандидатира за трети лидерски мандат тази есен и управляващите биха желали да избегнат повторението на сцените в Шанхай.

Въпреки дребния брой случаи, Пекин остава нащрек.

Новите инфекции в Шанхай бяха под 100 дневно при започване на март, преди да набъбнат до хиляди до края на месеца в най-голямото огнище в Китай, което докара до блокиране в целия град и промени живота на неговите 25 милиона поданици.

Повечето хора остават затворени в домовете си, само че градът към този момент приготвя ограничения след блокирането.

„ При изискване, че рисковете от зараза са следени и с възрастните хора като фокусна точка, ние интензивно насърчаваме имунизациите против COVID-19 “, сподели Джао Дандан, заместник-директор на общинската здравна комисия.

Той сподели, че областите в този момент подреждат публични транспортни средства за имунизация и основават краткотрайни имунизационни станции в домове за грижи. Китайските медицински специалисти оправдаха жестоката политика на Коронавирус, като означиха рисковете от гибел за хиляди възрастни хора.

47-те души, за които се оповестява, че са умряли от Коронавирус в Шанхай на 27 април, са на междинна възраст 84,7 години, оповестиха публични лица в четвъртък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР