Пекин упрекна НАТО за напълно безполезно предупреждение, в което групата

...
Пекин упрекна НАТО за напълно безполезно предупреждение, в което групата
Коментари Харесай

Пекин: Ръцете на НАТО са изцапани с кръв

Пекин укори НАТО за " изцяло неефикасно " предизвестие, в което групата за първи път в управителен проект съобщи, че мощта на Китай е предизвикателство за военния съюз.

Отговорът пристигна, откакто в стратегическата идея на НАТО, оповестена на срещата на върха в Мадрид, се споделя, че декларираните упоритости и насилствената политика на Пекин провокират неговите ползи, сигурност и полезности. НАТО също по този начин съобщи, че по-близките връзки на Китай с Русия опонират на ползите на Запада, което провокира изострен отговор от страна на Пекин.

" Така нареченият нов стратегически концептуален документ на НАТО подценява обстоятелствата, смесва черното с бялото и очерня външната политика на Китай ", съобщи представителят на външното министерство Чжао Лидзян

Той добави, че Китай " твърдо се опълчва на това ".

" Бихме желали да предупредим НАТО, че раздухването на така наречен китайска опасност е изцяло неефикасно ", сподели Чжао пред кореспонденти.

Водещата мощ в НАТО - Съединени американски щати, упорства алиансът да обърне по-голямо внимание на Китай, макар нежеланието на някои съдружници да измести вниманието си от Европа.

Пекин отхвърли да осъди своя съдружник Русия поради нашествието в Украйна, а двете страни се сближиха в политическата, комерсиалната и военната сфера като част от връзките " без граници ".

Този месец китайският президент Си Дзинпин увери сътрудника си Владимир Путин в поддръжката на Китай във връзка с съветския " суверенитет и сигурност ".

Пекин също по този начин е упрекван, че обезпечава дипломатическо прикритие на Русия, като подлага на критика западните наказания и продажбите на оръжие на Киев.

В знак на възходяща угриженост за Китай водачите на районните сътрудници Япония, Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия също участваха на срещата на върха на НАТО за първи път.

" Китай доста усилва военните си сили, в това число нуклеарните си оръжия, тормози съседите си и заплашва Тайван ", съобщи ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг. " Китай не е наш съперник. Но би трябвало да сме наясно със сериозните провокации, които той съставлява. ", сподели той.

НАТО, чийто управителен документ беше обновен за първи път от 2010 година насам, също по този начин упрекна Китай, че насочва към своите членове " злонамерени хибридни и кибернетични интервенции и конфронтационната си изразителност ".

Но Чжао отвърна на удара, като съобщи, че Китай не съставлява " описаното редовно предизвикателство ".

Той добави, че забележките по отношение на " естественото военно развиване " и националната отбранителна политика на Китай са неуместни.

Вместо това, сподели той, точно НАТО е " редовно предизвикателство за международния мир и непоклатимост " и неговите " ръце са изцапани с кръвта на хората по света ".

Още преди представянето на новата тактика на НАТО Пекин се нахвърли против алианса, че ускорява вниманието си към Азия. Действията, които подкопават стабилността на Азиатско-тихоокеанския район, съобщи Чжао, са " обречени на неуспех ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР