Пекин осъди решението на 12 държави, които въведоха изискване пристигащите

...
Пекин осъди решението на 12 държави, които въведоха изискване пристигащите
Коментари Харесай

Китай се обиди за мерките срещу Covid, закани се с реципрочни

Пекин осъди решението на 12 страни, които вкараха условие идващите със аероплан от Китай пасажери да имат негативен тест за Covid-19 48 часа преди полета си, съобщи AP.

„ Смятаме, че рестриктивните мерки за влизане, ориентирани към Китай, нямат научна основа, а някои несъразмерни практики са още по-неприемливи “ , съобщи представителят на външното министерство Мао Нинг на постоянния си брифинг във вторник.

„ Твърдо се противопоставяме на опитите за манипулиране на ограниченията против Covid с политически цели и ще предприемем контрамерки въз основа на правилото на взаимност “ , разгласи още тя.

Италия, Франция, Съединените щати и Япония са измежду страните, които ползват условието за тестване. Решенията бяха взети по неотложност в следствие от внезапното повишаване на случаите в Китай след неочакваната анулация на всички ограничавания в страната след години политика на „ Нулев Covid “ и тежки локдауни.

Страни като Съединени американски щати в допълнение обосноваха решението си с неналичието на бистрота на данните за инфекцията в Китай и рисковете от пораждане на нови разновидности.

Новият ръководител на Европейски Съюз – Швеция, прикани страните членки да се съберат на незабавна среща за правене на обща политика против разпространяване на вируса от Китай. Срещата ще бъде на следващия ден, 4 януари.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР