Пекин обвини днес НАТО в преувеличаване на заплахата от Китай

...
Пекин обвини днес НАТО в преувеличаване на заплахата от Китай
Коментари Харесай

Пекин обвини НАТО в преувеличаване на „теорията за китайската заплаха“

Пекин упрекна през днешния ден НАТО в преувеличаване на опасността от Китай и „ основаване на борба “ след решение на западните съдружници да работят дружно, с цел да се опълчват на провокациите от китайските дейности, съобщи Агенция Франс Прес.

Лидерите на страните от НАТО оповестиха през вчерашния ден, че ще обединят сили против „ систематичните провокации “ от политиките на Китай, след президентът на Съединени американски щати Джо Байдън затвърди трансатлантическите връзки на първата си среща със съдружниците.

В мнение водачите показаха, че дейностите на Китай в построяването на нуклеарен боеприпас и на военни качества в космоса и киберпространството заплашват интернационалния ред.

В ядосан отговор мнението на китайската задача в Европейски Съюз приканва НАТО да „ преглежда развиването на Китай рационално, да спре да преувеличава другите форми на „ опасността за китайската доктрина “ и да не употребява китайските законни ползи и права като опрощение за манипулиращи политики, изкуствено създаващи борба “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР