Пекин може да изиграе основна роля в конфликта в Украйна,

...
Пекин може да изиграе основна роля в конфликта в Украйна,
Коментари Харесай

Макрон: Пекин може да намери път към мира в Украйна

Пекин може да " изиграе съществена роля " в спора в Украйна, по-специално да " откри път към мира ", сподели френският президент Еманюел Макрон в сряда, 5 април, при започване на държавното си посещаване в Китай, съобщи Франс прес.

Господарят на Елисейския дворец държа реч пред френската общественост във френското посолство в китайската столица.

„ Китай, точно с помощта на околните си връзки с Русия, които бяха доказани през последните дни, може да играе значима роля “ в украинското досие, сподели Еманюел Макрон по отношение на неотдавнашното посещение на китайския президент Си Цзинпин в Москва.

„ Китай удостовери своята обвързаност към Устава на Организация на обединените нации. Териториалната целокупност, суверенитетът на страните са част от него. И аз имам вяра, че отбраната им също значи да вървим дружно и да се опитваме да намерим пътя на мира “.

Макрон е в Китай на тридневно държавно посещаване. Той се надява да убеди Пекин да се ангажира повече против съветската инвазия в Украйна и се стреми да построи по-тесни връзки с азиатския колос, основен търговски сътрудник.

Френският президент също счита, че Европа не би трябвало да се " отделя " от Китай стопански.

„ Когато чета забързаното предпочитание, което съществува за разделяне на огромните стопански блокове, (ми се коства, че) пътят, който поехме през последните години с доста другарство, искреност, само че с дух на отговорност (...) е реален и упорит път “, заявява ли той.

„ Не би трябвало да се разграничаваме, да се отделяме от Китай “, прикани Макрон, само че „ да се ангажираме с воля да продължим да имаме търговски връзки с Китай “.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР