Пекин каза, че британски консултант, който изчезна от публичното пространство

...
Пекин каза, че британски консултант, който изчезна от публичното пространство
Коментари Харесай

Китай казва, че британски бизнесмен е арестуван за „предоставяне на разузнавателна информация“

Пекин сподели, че английски съветник, който изчезна от общественото пространство преди пет години, е бил наказан през 2022 година за „ нелегално даване на разследваща информация “ на страни в чужбина.

Попитан за случая в петък, китайското външно министерство удостовери, че съд в Пекин е осъдил Иън Стоунс на пет години затвор през август 2022 година Стоунс загуби обжалването през септември предходната година.

p> „ Китайските съдилища прецизно отсъждат по делата в сходство със закона, като изцяло пазят правата на Иън Стоунс за правосъдни разногласия “, сподели външното министерство. Задържането на Стоунс бе обявено за първи път от Wall Street Journal.

Тайното задържане и присъдата ще засилят страховете измежду задграничните ръководители за посещаване и престояване в Китай. Влиятелното Министерство на държавната сигурност на страната, известно като MSS, е все по-агресивно в преследването на каузи против чужденци на фона на възходящото геополитическо напрежение със Съединени американски щати и техните съю...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР