Пеевски и Гешев на разпит в прокуратурата за убийството на

...
Пеевски и Гешев на разпит в прокуратурата за убийството на
Коментари Харесай

Пеевски и Гешев на разпит в прокуратурата за убийството на Нотариуса

Пеевски и Гешев на разпит в прокуратурата за убийството на Нотариуса. Бившият основен прокурор Иван Гешев и депутатът Делян Пеевски евентуално ще бъдат извикани за разпит по досъдебното произвеждане против убития Мартин Божанов-Нотариуса. Това разгласи Илияна Кирилова, началник на Софийската градска прокуратура.

Тя посочи, че в справката на ГДБОП от края на 2022 година, по която стартира следствието против Мартин Нотариуса за пране на пари и имотни измами, имената им не попадат. Но арбитър Владислава Цариградска ги загатнала в телевизионно изявление.

Имената на Гешев и Пеевски са упоменати от племенницата на арбитър Цариградска пред нея като обръщение от Нотариуса.

Младата дама е разпитана в прокуратурата, само че не е споделила нищо за двамата.

В следствието, което се водило в Софийската градска прокуратура против Мартин Нотариуса, имало закани към други магистрати. След убийството му арбитър Цариградска и сътрудника й от Апелативния съд в София Цветко Лазаров също са разпитани.

„ Делото е по самодейност на сегашното управление на СГП и на тримата наблюдаващи прокурори. То потегли от информация на ГДБОП. Интересното е, че много от нещата в сигнала са станали преди 7 години. Въпреки всичко делото се образува и започнахме разпити във връзка с лицата. По това дело присъединихме и изказването на Ивайла Бакалова пред АКФ. Не й обърнали внимание в Специализираната прокуратура. Изискали сме файловете от АКФ. Извършена е гласова експертиза. Не може да се дефинира дали това е тъкмо гласът на Божанов. Тук следва още едно деяние, което няма да споделя “, сподели още прокурор Кирилова.

 

Източник – 24 часа

Още вести четете в секция Крими & Темида

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР