Пеевски е в парламента, независимо, че никой не го е

...
Пеевски е в парламента, независимо, че никой не го е
Коментари Харесай

Владислав Панев изтъква, че Пеевски е в парламента като символ на завладяната държава

Пеевски е в Народното събрание, без значение, че никой не го е показвал последния месец, той си е там и това е проблем за българската народна власт и за превзетата страна.

Това сподели пред БиТиВи съпредседателят на коалиция " Демократична България " с депутата Делян Пеевски бе причина той да подаде оставка като зам.-председател на ПГ на " Демократична България ". До дни се чака оставката да бъде призната .

Панев добави, че Пеевски е знак на превзетата страна , само че не си е помислял, че селфито с него ще се изтълкува по подобен метод.
 Шефът на КЕВР Иван Иванов чака спад на цените на тока напролет
Шефът на КЕВР Иван Иванов чака спад на цените на тока напролет

Мораториумът е противозаконен

Във връзка с цените на тока и парното Панев съобщи, че мораториумът е огромен проблем, в случай че продължи дълго време .

" Енергийното министерство сега съм уверен, че създава ограничения, които ще бъдат ясни до няколко дни. По отношение на бизнеса през вчерашния ден имахме диалози в бюджетна и енергийна комисия. Там разногласието е какви да бъдат обезщетенията, не дали да има обезщетения. Надявам се те да бъдат по-сериозни, в сравнение с сега държавното управление предлага. Работим в тази посока, тъй че те да бъдат близо 75% от повишаването на електрическата енергия и то да бъде обезщетено за бизнес потребителите " , сподели депутатът.
 Васил Велев за цените на тока: С мораториум или решение на Народното събрание не става
Васил Велев за цените на тока: С мораториум или решение на Народното събрание не става

Според него би трябвало да се работи, до момента в който има рискови цени

По думите му крайната цел е България, която сега се къпе в пари, тъй като ние изнасяме най-малко към 30% от електрическата енергия, която произвеждаме и то на високи цени , няма по какъв начин да разреши личният й бизнес да пострада от това , че в действителност конюнктурата е позитивна за нашата страна.

Ние би трябвало да се възползваме от това да увеличим конкурентоспособността си и да превземаме нови пазари , добави той.

Според него, в случай че това бъде направено идната година, България ще излезе доста по-силна от рецесията и това е задачата на държавното управление.

В момента цените на електрическата енергия се повишават поради покачването на цената на природния газ. " Газпром " изнася по-малко за Европа, това е проблем, основава се недостиг .

В България енергийният микс е подобен, че газът заема доста дребна част от нашия енергиен микс . Ние тук имаме нуклеарна централа, въглища, ВЕЦ-ове, ВЕИ-та. На всички тях себестойността на силата им не се е повишила, а цените, на които продават, на които изнасят, се покачват с пъти. Ние в действителност печелим милиарди от тази рецесия и въпросът е да защитим и семействата, и бизнеса, тъй че да не стане като в поговорката " Вода гази, жаден върви ", означи Владислав Панев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР