Пеем на български, пеем на който дойде на концерта, след

...
Пеем на български, пеем на който дойде на концерта, след
Коментари Харесай

Група Cool Den: Посланията и музиката, която правим, са насочени към неща, които всеки човек преживява

Пеем на български, пеем на който пристигна на концерта, по-късно обичаме да се хвалим, че вършим песни за хората, защото посланията ни са доста директни, а не свръхабстрактни, и са ориентирани към неща, които съгласно нас, всеки човек претърпява, и мисли. Така групата Cool Den се показа в студиото на Радио " Фокус " по време на изявлението им за утринния блок " Добро утро, България " .

" Просто се опитваме да го облечем в музика и думи - неща, които множеството хора си мислят, само че не знаят по какъв начин да изразят ", сподели китаристът Никола.

Момчетата споделиха, че най-много се усещат оценени от самите себе си. Всеки един от тях цени другия в групата.

Група Cool Den се състои от четирима симпатяги, които са обединени от музиката. Теди - барабанистът в групата,  Никола - китарист, Васил, който свири на бас китара и Ивайло, който шеговито се дефинира като " сътрудник на интервюиращата ".

Според Васил България е място за развиване и музика, като тяхната.

" Най-малкото, тъй като пеем на български, и примерно в чужбина няма още да ни схващат, към момента, до момента в който не станем... България на три морета. Да, да. Когато станем на три планети, тогава ще ни схващат. Но към този момент, нали, само че в този момент още се придържаме тук ", сподели той. 

Групата има издадени 2 албума и споделиха в ефира на " Фокус " , че у нас е невероятно да правиш музика без средства, само че за благополучие имат доста надарени другари.

" Просто имаме доста надарени другари. И в действителност хора, които са извънредно огромни експерти, просто влагат си сърцето, не го вършат да отбият номера, и мисля, че резултатът е налице. А другояче за финансирането – ами някак си имахме, не знам дали е шанс, само че събраха се по този начин изискванията, че успяхме от разнообразни, примерно от Национален фонд " Култура “ имаме няколко пъти финансиране, първият си албум ни го финансира " Музикаутор “ по една тяхна стратегия. Някак съумяваме да се оправим. Също от някакви наши средства, оправяме се ".

На думите " музикант къща не храни " момчетата дадоха отговор по този начин: 

" Между другото, това изявление идва от обстоятелството, че музикантите доста рядко са се задържали на едно място и не са установявали дом. Не, че не са могли да го изхранят, а просто доста са пътували и по тази причина се е казвало " Музикант къща не храни “, тъй като не са имали къща ".

Според Cool Den музиката развива хората духовно.

" Това да слушаш, да се пренасяш в измислени светове, които са действително вътре в тебе, това е доста скъпо и чисто механично доста потребни умения ти развива това нещо. Примерно съгласуваност. Ако свириш на пиано – лявата ръка, дясната ръка. То е като четенето на книга, то отново е изкуство. Влизаш във вътрешността в себе си и разбираш някакви неща, без значение дали е твоето изкуство или е изкуството на някой различен ", сподели Теди.

" Когато деца се учат на инструмент, съгласно мен, даже да не продължат да се занимават с това, което е 90% от случаите, те ще имат културата да ценят доста повече това, което професионалните музиканти вършат. А няма да е " А, той си дрънка нещо там “ и всичко му идва ей по този начин, всичко ви идва наготово. Когато си минал през това нещо, имаш опцията доста повече да оцениш това, което вършат музикантите. И по тази причина мисля, че е значимо всеки да се занимава по някакъв метод с изкуство, най-малко да мине от там ", посочи Никола.

На 29 септември група Cool Den ще вземат присъединяване в Sofia Summer Fest.

" Четвъртък от 20.00 - 20.30 часа започваме ", споделиха момчетата и прецизираха, че скоро няма да имат различен концерт в София.

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР