Печалбата на общинската фирма Пазари“ във Варна за миналата година

...
Печалбата на общинската фирма Пазари“ във Варна за миналата година
Коментари Харесай

Печалбата от пазарите във Варна падна петорно за година

Печалбата на общинската компания „ Пазари “ във Варна за предходната година е малко над 100 хиляди лв., което е сериозен срив спрямо миналата, когато тя беше повече от половин милион. Тези данни бяха изнесени на съвещание на стопанската комисия към Общински съвет – Варна.

Ръководството на общинското комерсиално сдружение изясни спада със закриването на три пазарни площадки, до което се стигна поради главно поради реализацията на значими общински планове в инфраструктурата. Така се стига до закриването на пазара под автогарата, на ул. „ Роза “ и в „ Аспрарухово “. Заради това са начислени амортизации за 300 хиляди лв.. Заедно с това компанията е отписала като несъбираеми 180 хиляди лв. задължения на търговци към нея.

Резултатите са „ Пазари “ наподобяват още по-нищожни спрямо по-ранен интервал, когато тя е осъществила годишни облаги към приблизително 700 – 800 хиляди или даже 1 млн. лв., както през 2009-а да вземем за пример. Лидерът на Българска социалистическа партия във Варна напомни този факт и съобщи, че шефът ѝ Недко Радев би трябвало да подаде оставка.

Независимият консултант Григор Григоров пък съобщи, че „ Пазари “ може да спести пари от защита, която в този момент е денонощна, само че може да стане единствено нощна. Радев обаче разяснява, че на пазарите във Варна непрекъснато се появяват противозаконни търговци и би трябвало да има кой да ги гони. Мнозинството към ГЕРБ отбрани управлението на сдружението и съобщи, че регистрираните в предишното облаги не са били действителни, тъй като доста търговци действително не са плащали наемите си и в този момент те се трансформират в несъбираеми вземания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР