Печалбата на германския софтуерен гигант САП (SAP) е намаляла през

...
Печалбата на германския софтуерен гигант САП (SAP) е намаляла през
Коментари Харесай

Софтуерният гигант SAP обяви по-ниска печалба през третото тримесечие


Печалбата на немския софтуерен колос САП (SAP) е намаляла през третото тримесечие на 2022 година, само че компанията продължава да се придържа към упованията си за финансовата година, заяви ДПА.

Софтуерният разработчик разгласи, че облагата му за третото тримесечие след облагане с налози е намаляла с 61 на 100, до 547 милиона евро (539 милиона долара) по отношение на миналогодишните 1,42 милиарда евро. Печалбата на акция е възлизала на 0,57 евро, което е с 52 на 100 по-малко спрямо 1,19 евро през същото тримесечие на предходната година.

Коригираната облага след налози е била 1,26 милиарда евро или 1,12 евро на акция, до момента в който през същия интервал на 2021 година беше 2,13 милиарда евро или 1,74 евро на акция.

Общите доходи на САП обаче са нарастнали с 15 на 100, достигайки 7,84 милиарда евро по отношение на 6,85 милиарда евро през миналата година. Основа заслуга имат облачните услуги, чийто пазар за компанията е повишен с 38 на 100. Приходите са се нараснали с 5 на 100 при непрекъснати валутни курсове.

Компанията обаче продължава да чака през актуалната финансова година оперативната й облага, която е отвън Международни стандарти за финансово отчитане (и обгръща данни отвън финансовите доклади - бел. р.), да бъде в диапазона от 7,6 милиарда евро до 7,9 милиарда евро, което при непрекъснати валутни курсове съставлява спад сред 4 и 8 на 100 на годишна база.

По отношение на въздействието на войната в Украйна, специалистите на САП плануват, че за цялата година общо влияние върху приходите на компанията ще е отрицателно в размерн на почти 250 милиона евро при параленост с изчистени курсови разлики.

Като причина се акцентират липса на нови бизнес инициативи и преустановяване на съществуващи такива. Те също по този начин потвърдиха своята средносрочна цел за реализиране на двуцифрен растеж на оперативната си облага през идната 2023 година. 

" Постигнахме мощно тримесечие на облачните технологии, със засилваща се инерция във всички основни облачни знаци ", сподели Лука Мучич, основен финансов шеф на САП, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР