Печалбата и продажбите на фармацевтичния гигант Pfizer са нараснали повече

...
Печалбата и продажбите на фармацевтичния гигант Pfizer са нараснали повече
Коментари Харесай

Pfizer изуми със 749-процентов ръст на приходите от продажбите на ваксини

Печалбата и продажбите на фармацевтичния колос Pfizer са нарастнали повече от двойно през последното тримесечие, посредством значително на имунизацията на компанията против COVID-19, съобщи Си Ен Ен.

Компанията регистрира поправена облага от 7,7 милиарда $ за третото тримесечие, което е растеж от 133% в съпоставяне със същия интервал на миналата година. Приходите ѝ са скочили със 134% на годишна база до 24,1 милиарда $. И двата резултата надминават доста прогнозите на анализаторите.

Бизнесът с ваксини дава отговор за 60% от продажбите на компанията, като приходите от него са нарастнали с колосалните 749% до 14,6 милиарда $ по отношение на 1,7 милиарда година по-рано. От тях 13 милиарда $ са единствено от продажбата имунизацията против COVID-19, която компанията компанията създава дружно с немската BioNTech. В същото време приходите от останалите подразделения на компанията са нарастнали с по-скромните 7%.

От Pfizer обявиха, че към този момент чакат доходи за цялата година от 81 до 82 милиарда $, което е с 2 милиарда над миналата прогноза.

„ Макар че се гордеем с финансовото си показване, ние сме още по-горди от това, което тези резултати отразяват – позитивното въздействие, което имаме върху човешките животи по света “, разяснява основният изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла.

В петък Американската администрация по храните и медикаментите позволи (FDA) позволи използването на имунизацията на Pfizer за деца на възраст от  5 до 11 години. Преди обаче препаратът да стане наличен за тази възрастова група, той би трябвало да получи утвърждение и от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC). Консултативният комитет по имунизациите на CDC ще заседава през днешния ден, като се чака той също да даде позволение и имунизацията да стартира да се ползва при деца в границите на дни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР