Пчеларски университет за обучение на ново поколение модерни пчелари, стартира

...
Пчеларски университет за обучение на ново поколение модерни пчелари, стартира
Коментари Харесай

Пчеларски университет ще обучава ново поколение модерни пчелари



Пчеларски университет за образование на ново потомство съвременни пчелари, започва на 7 март тази година, сподели за Радио Варна Стефани Караиванова, маркетинг специалист в организацията „ Истински мед ”, която основава образованието. Мисията на организацията  е да спрат отрицателната наклонност на измиране на пчелите, като поддържат българските пчелари, от една страна, и, от друга - оказват помощ на хората да се снабдят с чист мед с обезпечено качество.

Учебната стратегия залага на хибриден 3-месечен курс на образование от онлайн лекции и срещи и на практика извършения на действителен работещ пчелин. Лектори и ментори в курса са опитни пчелари, преподаватели и учени - както от България, по този начин и от чужбина. Формата за кандидатстване към този момент е отворена на уеб страницата на Университета и всеки искащ може да подаде поръчка до 23 февруари 2022 година, в това число. Приемът е до 30 души, които ще бъдат определени след асортимент от уредниците. Курсистите ще получат освен достъп до онлайн лекции и срещи с опитни пчелари, както и процедура на терен, само че и всички нужни материали, като покривало и принадлежности за работа.

За да подтикват начинаещите пчелари, уредниците и техните сътрудници ще дават общо 10 цялостни стипендии. 5 от тях ще бъдат особено за дами в желанието на “Истински мед ” и сътрудниците им от интернационалната организация “The World Bee Project ” да въодушевяват и дамите в пчеларството. Кандидатстването за стипендиите се реализира от формата на уеб страницата.
Чуйте още в прикачения звуков файл:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР