Paзпpocтpaнeниeтo нa коронавиpyca дoвeдe дo втopи локдаун и във Виена,

...
Paзпpocтpaнeниeтo нa коронавиpyca дoвeдe дo втopи локдаун и във Виена,
Коментари Харесай

Търговските улици във Виена греят в очакване на Коледа

Paзпpocтpaнeниeтo нa коронавиpyca дoвeдe дo втopи локдаун и във Виена, кoeтo пpинyди мaгaзинитe дa зaтвopят още нa 3 ноември. Търговските обекти отвориха порти още веднъж на 7 декември, само че световноизвестните коледни базари тази година са анулирани. Ала 31 търговски улици в града светнаха празнично украсени, с цел да вдъхват вяра на виенчани в тези сложни за всички дни. 
Празничната декорация по централните улици в първи регион бе публично включена на 13 ноември от кмета на града Михаел Лудвиг и ръководителя на Стопанската камара на Виена Валтер Рук, само че този път без нормалното скупчване на туристи и локални. 
За украсата са определени екологични и енергоспестяващи LED лампички, които понижават потреблението на електрическа енергия с 80 %. Както постоянно, всяка от комерсиалните улици има своята самостоятелна коледна украса, съобразена с характера на мястото. 
Традиционно централната улица Грабен е украсена с превъзходни полилеи, светещи в мека бяла светлина, под които във времената преди пандемията виенчани и гостите на града посрещаха Нова година навън и танцуваха валс. Интересна е и украсата на дребната уличка Анагасе, на която се намира и интерактивният музей " Дом на музиката ". Тя е осветена от 10 000 лампички във формата на ноти. Разходите за коледната декорация на виенската столица се поемат от Сдруженията на комерсиалните улици, Общината и Стопанската камара. Осветлението ще остане включено до 10 януари. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР