Пазарната стойност на Microsoft Corp., водещият световен разработчик на програмно

...
Пазарната стойност на Microsoft Corp., водещият световен разработчик на програмно
Коментари Харесай

След 17 години: Microsoft отново струва над $600 милиарда

Пазарната стойност на Microsoft Corp., водещият международен разработчик на програмно обезпечаване в четвъртък надвиши 600 милиарда $,съобщава Marketwatch, базирайки се на данни от аналитичната и капиталова компания FactSet.

Това става за първи път от т.нар епоха на " доткомовете " при започване на века. За финален път американският ИТ колос се оценяваше толкоз от пазара на 3 януари 2000-та година.

Борсовите котировките на акциите на Microsoft в четвъртък се повишиха с 0,4% и доближиха рекордната цена от $77,91 за една акция. От началото на тази година цената на книжата на компанията се е нараснала с 25,4%, което може да се окаже най-хубавия годишен напредък за Microsoft от с 2013-а насам, отбелязва Dow Jones.

Покачването на акциите приказва за възкачването на Microsoft на вълната на триумфа в областта на облачните технологии, означават анализаторите.

Сред компании, чийто акции са включени в борсовия показател Standard & Poor`s 500, Microsoft заема трета позиция по размера на пазарната капитализация. По-скъпо пазарът прави оценка Apple Inc. ($800 млрд.) и Alphabet Inc. (около $690 млрд.).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР