Пазарите вече започнаха да се съмняват, че България не успява

...
Пазарите вече започнаха да се съмняват, че България не успява
Коментари Харесай

Даниел Митов: Китайската комунистическа партия има по-сериозна фискална дисциплина и по-сериозно отношение към публичните финанси, отколкото Асен Василев

Пазарите към този момент започнаха да се съмняват, че България не съумява добре да си ръководи обществените финанси. В последна сметка, взимането на заеми и финансирането с тях на обществени разноски е рецепта за злополука. Това съобщи в студиото на " 120 минути " по bTV заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. 
 
Той разяснява и предлагането на Демократична България 48-то Народно събрание да гласоподава решение за изпращане на военна помощ на Украйна. " Това предложение ние сме го внасяли в някогашния парламент. В Народното събрание, в който госпожа Нинова и Демократична България имаха болшинство. Това наше предложение беше отхвърлено. Ние сме наясно, изрично сме декларирали своята позиция в поддръжка на Украйна. Ясно е, че ще го подкрепим ", добави той. 

Национално отговорно е политическите партии да стартират да си приказват. Не предлагаме никому коалиция сега. Ако някой не е схванал, да стане ясно, акцентира той.
 
" Ние предлагаме да стартира диалог сред политическите партии, показани в бъдещия парламент, тъй че да стане ясно къде са общите неща, има ли схващане за това какви са главните проблеми в страната и може ли да се намерят общи подходи, тъй че тези проблеми да бъдат решавани ", добави той.
 
Тази заран слушах господин Христо Иванов в едно предаване по радиото, където той загатна няколко неща. Едно от тях е Украйна. Ние имаме безапелационна и ясна позиция, която значително съответствува с позицията, която брани и самият Христо Иванов. Спомена правосъдната промяна и антикорупционни ограничения - има ги и в нашата стратегия, изписани са страници по въпроса. Няма никакъв проблем това да е платформа за диалог. Третото нещо, което загатна е бюджетната дисциплинираност и това беше ясна индикация, че на него му е харесвало несъразмерното левичарско харчене в бюджетите на Асен Василев. Мисля, че Китайската комунистическа партия има по-сериозна фискална дисциплинираност и по-сериозно отношение към обществените финанси, в сравнение с Асен Василев ", означи зам.-председателят на ГЕРБ.
 
" Как ще жертваме водача си? Той е водач на партията и остава подобен. Бойко Борисов е призовал всички да създадат крачка настрана. Ако това се приема за някаква жертва, добре – в името на страната и обществото. Не мисля, че нови избори биха решили, каквото и да било ", съобщи още заместник-председателят на ГЕРБ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР