Пазарен лидер в сегмента е Cisco с дял от 15,8%,

...
Пазарен лидер в сегмента е Cisco с дял от 15,8%,
Коментари Харесай

Расте търсенето на устройства за мрежова сигурност

Пазарен водач в сегмента е Cisco с дял от 15,8%, съгласно IDC

Защитните стени движат растежа на пазара на устройства за мрежова сигурност
(снимка: CC0 Public Domain)

Т ърсенето на устройства за мрежова сигурност е повишено доста през последното тримесечие на 2019 година, сочи отчет на анализаторската компания IDC. Този пазар пораства както в парично изражение, по този начин и по брой продадени устройства.

В интервала октомври-декември 2019 година в международен мащаб са продадени съвсем 1,31 милиона устройства за сигурност. Ръстът по отношение на четвъртото тримесечие на 2018 година възлиза на 21,1%, съгласно разбора на IDC.

В стойностно изражение пазарът нараства с 9,4%, достигайки 4,8 милиарда $. За съпоставяне, година по-рано пазарът се оценяваше на 4,4 милиарда $. За високия растеж способства мощното търсене на защитни стени.

Пазарен водач в сегмента е Cisco с доходи от 757,5 милиона $ и дял от 15,8% за обсъждания интервал. На второ място е Palo Alto Networks с 644,7 милиона $ и 13,4%. Fortinet затваря челната тройка с доходи от 528,3 милиона $ и дял от 11,0%.

Съединените щати остават най-големият консуматор на устройства за сигурност: на американския пазар се падат 38,2% от всички продажби, акцентира отчетът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР