Пазарджишкият окръжен съд уважи иска на обвинените за разпространяване на

...
Пазарджишкият окръжен съд уважи иска на обвинените за разпространяване на
Коментари Харесай

Отвод на прокурора по делото срещу Ахмед Муса

Пазарджишкият областен съд почете желае на упрекнатите за разпространение на коренен ислям за отказ на прокурора по делото Нели Попова. Поводът е нейно изявление пред информативен уебсайт през март предходната година, където декларира, че в случай че мюсюлманите у нас доближат 30 %, това ще е предизвикателство за националната ни сигурност.

Според арбитър Кристина Пунтева има данни за преднамереност и това е съображение за отказ, още повече, че изявлението на прокурор Нели Попова не е манипулирано.

Адвокатите на Ахмед Муса и останалите 13 упрекнати желаеха анулация на обвинителния акт, направен от прокурор Нели Попова, и връщане на делото в досъдебна фаза с нов обвинител.

Според юриста на Ахмед Муса прокурор Нели Попова е предубедена в този развой. Това било персоналното мнение на прокурора, само че ние считаме, че прокурорът не може да бъде разграничен на две - с персонално и професионално мнение, при изискване че към момента е прокурор по това дело. Именно по тази причина считаме, че има преднамереност към мюсюлманите в България, тъй като това е декларирано в неофициален диалог, който диалог не се отхвърля, сподели Елвира Панкова, представена от БНР.

Заседанието продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР