Пазарджик. Начално училище Васил Друмев“ в Пазарджик стана поредното, в

...
Пазарджик. Начално училище Васил Друмев“ в Пазарджик стана поредното, в
Коментари Харесай

В Пазарджик ученици и учители засадиха японски вишни заради отстранени стари дървета по тротоарите

Пазарджик. Начално учебно заведение „ Васил Друмев “ в Пазарджик стана следващото, в което кметът на общината Тодор Попов, учители, възпитаници и родители засадиха дръвчета, създавайки пролетна алея. По общинската стратегия „ Цветни стъпки “ бяха актуализирани прилежащите тротоари, при което бяха отстранени старите дървета. Това оповестиха от общинската администрация.

„ За всяко едно отрязано остаряло дърво, ние би трябвало да посадим ново. Това е наша поредна политика и постоянно ще бъде такава, “ показа Тодор Попов и изясни, че този път дърветата ще се садят, вместо по тротоарите, в дворовете на учебните заведения и по този начин ще се предотврати разбиването им на по-късен стадий, което се вижда на доста места, където корените основават същински трудности за обикновено прекосяване.

„ Считам, че по този начин е по-разумно и съм благополучен, че тази година ще го създадем дружно. Защото, скъпи родители, постоянно съм го казвал и в този момент ще го повторя още веднъж – значимо е да учим нашите деца да обичат страната си, да обичат родителите, приятелите си, учебното заведение и да бъдат ангажирани в напъните да подобряваме дружно физическата среда. Навиците, основани като дребни, те ще ги запазят за цялостен живот.

Така ще ги научим и на отношение към природата, която не е даденост. Вашият двор ще бъде подобен, какъвто си го поддържате сами. Време е да разберем и приемем, че общите елементи към нашите домове, към нашите учебни заведения са и наша грижа. Нищо не ни коства да засадим дърво или пък да не изхвърляме отпадъци.

Затова се гордея с тази самодейност. Тази година сме замислили към няколко учебни заведения, измежду които и вашето, да създадем едни още по-цветни неща, с цел да се забавлявате още повече, “ разкри пред малчуганите кметът на Пазарджик. Той благодари на всички от учебното заведение за персоналния образец и отношение, а също по този начин и на родителите.

„ Защото, скъпи родители, без вас няма по какъв начин да се случват тези неща. Аз съм горделив, че ние постигнахме такива положителни резултати в началното, в предучилищното и в главното обучение, тъй като имаме поддръжката на родителите. Родители, учебно заведение, Община, като насочат вниманието си във значими неща, те се получават. Защото, в случай че няма единство сред нас като нрав, като философия и отношение, децата мъчно ще придобият тези умения и отношение, които да ги създадат положителни и виновни хора, “ сподели още Тодор Попов.

НУ „ Васил Друмев “ посвети самодейността на Международния ден на Земята – 22 април. Дръвчетата, които през днешния ден бяха засадени в двора на учебно заведение са от типовете – японска вишна и върба и са предоставени от Община Пазарджик.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР