Пазарът на употребявани автомобили в Европа придобива все по-международни мащаби.

...
Пазарът на употребявани автомобили в Европа придобива все по-международни мащаби.
Коментари Харесай

Всеки трети употребяван автомобил в Европа се изнася

Пазарът на използвани коли в Европа придобива все по-международни мащаби. Това демонстрират данни на платформата BCA, представени от Automobilwoche. Един на всеки три автомобила от общо 1,5 млн. транспортни средства, търгувани през BCA в Европа (включително Великобритания), е изнесен в друга страна. Поради мащабите на BCA тези числа могат да бъдат знак за целия пазар в района.
Износът на използвани транспортни средства в Европа ще се ускори значително до 2030 година, акцентира Филип Берг, ръководещ шеф на немското дъщерно сдружение BCA Autoauktionen. И до момента в който колите от междинен клас остават известни в Германия, дребните коли не престават да преобладават при търсенето в доста страни от Южна Европа.
Според BCA множеството използвани коли, излизащи от Германия, се насочват към Нидерландия - общо 18%. След нея се подреждат Австрия (16%), Полша (8%), Португалия (7%) и Франция (6%).
При електрическите модели господства Норвегия, следвана от Нидерландия, Швеция и Португалия. Причината за това са данъчните преимущества в тези страни, които благоприятстват закупуването на използвани електрически автомобили, изяснява Берг. Общо 90 % от плъгин хибридите и напълно електрическите коли в Германия, които се продават посредством BCA, се изнасят в чужбина.
При вноса преобладават транспортните средства от Дания, Швеция и Нидерландия. Тук води Дания със 79%, следвана от Швеция с 12% и Нидерландия с 6%. Останалите дестинации на импорт са Франция (3%), Испания (0,6%) и Италия (0,3%).
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР