Пазарът на акции на Уолстрийт отбеляза много силен отскок от

...
Пазарът на акции на Уолстрийт отбеляза много силен отскок от
Коментари Харесай

Уолстрийт бележи ръст в очакване на $2 трлн. от Тръмп

Пазарът на акции на Уолстрийт означи доста мощен отскок от достигнатите в понеделник тригодишни дъна. Причината е, че вложителите не престават да се надяват, че Конгресът на Съединени американски щати ще утвърди фискалния пакет със тласъци от администрацията на президента Доналд Тръмп за $2 трлн., предопределен за омекотяване на отрицателното стопански влияние на пандемията от ковид , предава БНР.

Причина за днешното внезапно възходящо придвижване е и вчерашното решение на Федералния запас на Съединени американски щати, подхванал невиждана стъпка за непосредствено даване на заеми за американската стопанска система и семейства, както и на неограничена във времето и по мярка стратегия за " количествени удобства " (за покупки на скъпи книжа).

Индексът DJIA нараства с над 1500 пункта (скок с 8,5%) , назад над психическото равнище от 20 000 пункта, до момента в който софтуерният Nasdaq Composite се покачва с 6,2% .

Широкият показател S&P500 се покачва със 7,5% , като достигнатият по-рано дневен предел от +/- 7% докара до 15-минутно преустановяване на търговията.

В понеделник DJIA падна с 3% до най-ниско равнище след 9 ноември 2016 година (18 592 пункта) - деня на избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати.

Подобно на мощно растящите през днешния ден европейски пазари, вложителите на Уолстрийт също пренебрегват трагичния спад на бизнес интензивността в Съединени американски щати през март вследствие на вирусната пандемия, съгласно постоянното месечно изследване на IHS Markit.

Междувременно европейските тържища завършиха търговията във вторник с брутални покачвания сред 7% и 10%. Общият показател Stoxx Europe затвори с растеж от 8,4%, немският DAX 30 скочи с цели 11%, френският CAC 40 - с 8,4%, и английският FTSE100 - с 9% . Дори италианският показател MIB набъбна с близо 9% , само че преди да стане ясно, че към момента не е доближат пикът на болестта на Апенините.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР