Паякообразният е наречен Euoplos dignitas: името му идва от латинското

...
Паякообразният е наречен Euoplos dignitas: името му идва от латинското
Коментари Харесай

В Австралия откриха нов гигантски вид паяк с дължина над 20 сантиметра

Паякообразният е наименуван Euoplos dignitas: името му идва от латинското " dignitas ", което значи " достолепие " или " великолепие " и отразява впечатляващия размер и темперамент на паяка, се споделя в изказване на учени от музея в Куинсланд.

Според специалисти този тип е изгубил огромна част от своята среда на ообитаване заради почистване на земите, което най-вероятно го прави заплашен тип, оповестява NBC News.

Въпреки че австралийският екип не оповестява какъв брой огромен е индивидът по мярка, съдейки по фотосите в обществените мрежи, дължината му може да бъде повече от 20 сантиметра.

По данни на National Geographic тези паяци нормално са с дължина до пет сантиметра и гнездят подземен, Това са космати тропически паяци, ухапванията им могат да причинят болежка и отоци при хората.

Според Britannica тези паяци построяват дупки в земята и паяжини с копринени бримки, в които попадат насекомите. Майкъл Рикс, основен организатор по арахнология на музеите в Куинсланд съобщи, че специалистите са били...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР