Паяк убива змия в ожесточена битка между едни от най-отровните

...
Паяк убива змия в ожесточена битка между едни от най-отровните
Коментари Харесай

Паяк убива змия в ожесточена битка

Паяк убива змия в яростна борба сред едни от най-отровните хищници в света. На тази странна панорама станал свидетел фермерът Патрик Лийс (Patrick Lees), който живее в Уитхал, 400 км западно от Сидни.

Стройният паяк е влезнал в смъртоносна борба и е излязъл като победител. Неговият зложелател е била кафява змия, а това са две от най-смъртоносните животни в Австралия.

„ Змията към този момент беше мъртва. Проверих, преди да направя фотографията “ споделя фермерът. „ Не съм сигурен дали паякът я е умъртвил с отрова, тъй като може просто да се е оплела в паяжината. “Снимката, на която се вижда рисковият паяк, качил се върху оплетената в паяжината змия, провокира голям интерес в интернет средите, откакто се появи на на Facebook профила на австралийския фермер.

„ Не може да се отхвърли успеха на паяка. Не е несъмнено дали я е умъртвил, само че несъмнено е спечелил войната. “

Греъм Миледж (Graham MIlledge) от Австралийския музей счита, че е изцяло допустимо паякът да е отровил змията, само че няма по какъв начин да се разбере сигурно.

„ Най-вероятният сюжет е заплитане в паяжината. Обикновено се случва по този начин, че паяците се пробват първо да оплетат жертвата си, в тази ситуация змия, а чак след това ги ухапват смъртоносно.

The National

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР