Павилионите пред кино Космос отиват в историята. Община Пловдив спечели

...
Павилионите пред кино Космос отиват в историята. Община Пловдив спечели
Коментари Харесай

Павилионите пред кино Космос в Пловдив отиват в историята

Павилионите пред кино " Космос " отиват в историята. Община Пловдив завоюва делото против реститутите на терена. Решението е на Административния съд в града на тепетата и е дефинитивно.

Според него, наследниците на имота с повърхност от 459 кв. м. ще получат общо 229 000 лв.. Магистратите покачват сумата, която локалната администрация дефинира за отчуждаване на терена, възлизаща на 148 000 лв..

Припомням, че Община Пловдив стартира работа по заданието за оповестяване на архитектурен конкурс за кино " Космос ". В създаването би трябвало да бъде включено и площадното пространство начело. Обмисля се в западната част на площада да бъдат ситуирани краткотрайни галерийни пространства за изложения, а в средата да има летен бар или кафене.

Улицата, която е на тупик, ще бъде приобщена към площадното пространство, само че тя няма да бъде отворена за коли или да се паркира, а ще обслужва достъпа до гаражите. Победителят в състезанието ще има опция да подпише контракт с Община Пловдив за осъществяване на концепцията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР