Пътят за село Боголин в община Сатовча се разцепи на

...
Пътят за село Боголин в община Сатовча се разцепи на
Коментари Харесай

Пътят за село Боголин се разцепи след пороите

Пътят за село Боголин в община Сатовча се разцепи на две след поройните дъждове от последните дни. На места са се образували дупки, дълбоки съвсем метър. Сериозен ремонт на пътя не е юридически повече от 30 години.В региона живеят над 9 000 души, които вършат подписка с искане за незабавен ремонт на пътя.
Пътят сред селата Годешево и Дъбница, който минава през село Боголин е единствената връзка сред седем обитаеми места. От Агенция " Пътна инфраструктура " направиха оглед на вредите, само че по кое време ще бъде ремонтиран пропадналият сектор не стана ясно, оповестява Българска национална телевизия.

От години правата е в окаяно положение, само че след вчерашния проливен дъжд над 10 метра от пътя са пропаднали и водачите се опасяват да минават от там. Пропадналият сектор не е единствената заплаха по третокласното шосе. Още преди три месеца мощен дъжд отнесъл огромна част от пътя сред селата Абланица и Боголин. Участъкът е извънредно рисков.

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов, разяснява по този начин: " Там денивелацията е мощно изразена, над 20 метра има бездна. Ако мине по-тежък автомобил, може и да стане по-лошо, тъй че няма период, би трябвало незабавно да се работи. Канавките са изцяло унищожени, доста водостоци не работят, мантинелите са компроментирани, а пък за осова линия можем да си мечтаем в тази ситуация. Това е единственият път, който свързва пет-шест обитаеми места, другият вид е обходен път, който с към 30 километра усилва дистанцията ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР