Пътят от местност Абланово до връх Българка в сливенската планина

...
Пътят от местност Абланово до връх Българка в сливенската планина
Коментари Харесай

Планински път край Сливен ще бъде затворен за движение заради колоездачно състезание

Пътят от околност Абланово до връх Българка в сливенската планина ще бъде затворен за придвижване на 1 май, от 12:00 до 14:30 часа, оповестиха от полицията.

Ограничението е поради 14-тото колоездачно съревнование за купата „ Милко Димов-Илия Кръстев ” .Формата на надпреварите е нанагорнище за всички възрастови групи, оповестиха уредниците от колоездачен клуб " Сините камъни ".

Най-малките ще се изкачват до местността Абланово, по-големите - до връх Българка: 1181 м. Състезателите във всички възрастови групи би трябвало да са лицензирани към Българска Федерация Колоездене.

Любители без лицензи би трябвало да показват застраховка " Злополука спортисти ", годна за деня на надпреварата, както и записка за медицински обзор.

Трасето е в границите на Природен парк „ Сините камъни ” и минава около резерват „ Кутелка ”, откъдето се откриват красиви гледки към елементи от града и равнината.

Колоездачното съревнование по традиция се организира през месец май и е в памет на най-известните български колоездачи Милко Димов и Илия Кръстев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР