Пътят освен, че води до историческата забележителност Асенова крепост е

...
Пътят освен, че води до историческата забележителност Асенова крепост е
Коментари Харесай

С 460 000 лв. укрепват свлачището под Асенова крепост

Пътят с изключение на, че води до историческата забележителност Асенова цитадела е и единственият метод да се стигне до планинските села Лясково, Яврово и Добралък.

И до през днешния ден хората от тези обитаеми места с смут си спомнят за предходните свлачища, които ги откъснаха от света с дни.
Асен Бойков, притежател на хотел в с. Лясково: Обикаляхме минавахме през хижа Здравец и под дърво и камък това е с към 30 км се усилва път, само че там пътя е черен, там може единствено с джип. Това е третото, може би, свлачище и ще има още такива.Михаела Камбарова, ст.специалист с. Лясково, община Асеновград: Това свлачище ни основава проблеми. Сега като почне и снеготопенето ще стане още по-страшно.
Средствата за укрепването на свлачището под Асенова цитадела към този момент са обезпечени от страната, което дава вяра на хората от трите планински села.
Михаела Камбарова, ст.специалист с. Лясково,община Асеновград: Имаме вяра към този момент щом парите са отпуснати да стане.
Преди същинската работа обаче би трябвало да се създаде план и да бъде определен реализатор.
Стоян Димитров, зам.-кмет на Асеновград: С подпорна стена, с анкери, които стигат чак долу до скалата, която е изпод, да се укрепи езика на свлачището, от горната страна е планувана мантинела и ограда.
От двете страни на свлачището следва да бъдат сложени светофарни уредби, с които да се контролира придвижването.
Стоян Димитров, зам.-кмет на Асеновград: Светофарите ще бъдат поставени на близо 150 м. От едната и от другата страна, преди същинския сектор, който е затворен.
Укрепителните работи ще стартират най-рано през пролетта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР