Пътят до Рилския манастир е рехабилитиран наскоро и е в

...
Пътят до Рилския манастир е рехабилитиран наскоро и е в
Коментари Харесай

Пътят да Рилския манастир е в добро състояние, но трябва да се поддържа

Пътят до Рилския манастир е рехабилитиран неотдавна и е в положително положение, само че би трябвало да се поддържа. До това умозаключение стигнаха участниците в направената през днешния ден ревизия и оглед на 20-километровата права до Светата обител с присъединяване на представители на Областната администрация в Кюстендил, Полицията, дирекцията " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", от Светата обител, от община Рила и  Областното пътно управление-Кюстендил, осведоми БНР.
В писмо от Рилската обител до регионалната администрация в Кюстендил, а и от водачи, се алармира за надвиснали клони, пречещи на придвижването, запълнени канавки, паднали камъни и пътни знаци, които не се виждат добре. Експертите пропътуваха по цялата права, с цел да се срещнат детайлно с проблемите. Установени са запълнени с камъни канавки, които не събират стичащата се по скатовете вода и тя се излива на пътя, изчезнали и изкривени пътни знаци, непочистени клони на дървета, незастопорени предпазни мрежи, които не задържат падащите камъни.
Незавършен е и обектът при дългият към 100 метра полутунел на 17-я километър, над село Пастра, а край него към момента стоят строителни боклуци. Там не е направено преасфалтиране на износващия слой, не е положена нова маркировка.
Пътят остава рисков като планински и би трябвало да се поддържа във тип, който дава опция да се пътува безвредно. До дни от регионалната администрация ще излязат със мнение по установените проблеми по трасето до Светата обител.
А специалист, взел участие в срещата, сподели, че пътят до Рилския манастир е най-хубавият от републиканската мрежа на територията на Кюстендилска област.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР