Пътят до единственото село в Пловдивска област - Ситово, което

...
Пътят до единственото село в Пловдивска област - Ситово, което
Коментари Харесай

Д-р Зюмбилев: Помагахме на автомобили с летни гуми и вериги, заседнали в преспите над Бойково

„ Пътят до единственото село в Пловдивска област - Ситово, което беше откъснато от света след снощната стихия, ще бъде отворен за придвижване в границите на деня “. Това заяви регионалният шеф доктор инж. Илия Зюмбилев, който незабавно след изключителното съвещание на Министерски съвет персонално ревизира по какъв начин върви разчистването на пътя. Областните шефове се включиха отдалечено, с цел да рапортуват ситуацията в своите райони.

„ На  пътя над Бойково работят два екипа на пътноподдържащата компания и на горкото стопанство. Напредват бързо и доста скоро ще стигнат до Ситово “, съобщи регионалният шеф. По думите му обаче десетки водачи, макар предизвестията за неприятно време, са тръгнали към планината, без да оборудват колите си със зимни гуми и вериги. „ Наложи се да оказваме помощ на закъсали в преспите коли, тъй като пречеха на придвижването и на работата на снегопочистващата  техника “,  изясни доктор Зюмбилев. Той прикани притежателите на коли да се приготвят за зимните условия, с цел да не основават проблеми на пътя.

Той е провел диалози с кметовете на обитаеми места, където има по-сериозни проблеми. „ Кметът на Перущица ме увери, че на хижа „ Върховръх “ няма бедстващи хора. Пътят е разчистен и малко след 12 часа групата, която е била там е отпътувала гладко “, добави регионалният шеф.

Според последните данни, които са му били докладвани, без ток към момента са асеновградското село Лясково, селата от община Куклен -  с. Яврово, с. Цар Калоян и регионът на хижа „ Здравец “, карловското село Христо Даново, родопските села Лилково и Ситово. Без ток е и град Лъки, където работят два спешни екипа на електроразпределителното сдружение. „ Имам уверението на ръководителите от EVN, че до края на деня ще бъде възобновено електричеството във всички обитаеми места “, съобщи още
регионалният шеф.
Прочетете още


Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР