Пътуващо лятно кино акостира в няколко софийски квартала. Кои са

...
Пътуващо лятно кино акостира в няколко софийски квартала. Кои са
Коментари Харесай

Пътуващо лятно кино акостира в няколко софийски квартала

Пътуващо лятно кино дебаркира в няколко софийски квартала. Кои са българските заглавия, разнообразяващи горещите вечери през август? Къде се крие романтиката на кварталното кино в днешни дни? 

Блок Кино се споделя самодейността, която демонстрира нови български филми в кварталите, парковите пространства и учебните дворове – и то изцяло гратис.

 Катерина Ламбринова от Блок Кино споделя повече в " Нашият ден "

" Постпандемично и с лимитирана стратегия, само че сме щастливи да се завърнем в столичните паркове и междублокови пространства. Тази година сме на посетители на три софийски квартала, в които ще гледаме чудесна селекция нови български филми.

Подбрали сме едни от най-най-добрите български заглавия от последните години. "

Прожекциите на всички филми са от 20.45 ч. Вижте програмата .



Блок Кино е самостоятелен план на Сдружението за културни начинания Апелативен съд, който започва през лятото на 2015 година с отворени прожекции на нови български филми навън в междублоковите пространства. Днес програмата се разпростира в три панела – Блок А (за българско анимационно кино), Блок Д (българско писмено кино) и Блок Игрално Кино.

Екипът на Апелативен съд са експерти в областта на киното, образните и бранд връзки и организирането на събития и работят върху тематики като разпространение на актуалното българско кино, обживяване на градската среда, привличане на маргинализирани публики, консолидиране на изкуството в началното обучение и свободен достъп до качествено наличие.
Чуйте повече от звуковия файл.
Снимки – Блок Кино, персонален списък на Катерина Ламбринова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР