Пътуващата фотоизложба Занаятите не се предават! Шапки долу - част

...
Пътуващата фотоизложба Занаятите не се предават! Шапки долу - част
Коментари Харесай

Пътуваща фотоизложба, посветена на занаятите, гостува в Националния етнографски музей

Пътуващата фотоизложба " Занаятите не се предават! Шапки долу " - част от едноименен народен фотоконкурс, проведен от Центъра за върхови достижения " Наследство.БГ ", гостува в Националния етнографски музей до 29 април. Фотосите показват работния развой и произведения на майстори ковачи, медникари, грънчари, бижутери и доста други, пазещи и предаващи на поколенията обичайни техники за направа на предмети за бита, труда и празника на българина.
Откриването на експозицията е част от програмата на Втората годишна конференция на ЦВП " Наследство.БГ ", която стартира неслучайно на 18 април - Международния ден за запазване на културното завещание. Тридневният теоретичен конгрес се организира в СУ " Св. Климент Охридски " и събира експерти от разнообразни научни области, ангажирани с откриването, съхранението и представянето на полезности и детайли, част от недвижимото и материално културно завещание на България. Като част от ЦВП " Наследство.БГ " представители на Института за етнология и фолклористика с етнографски музей към Българска академия на науките вземат присъединяване с пет отчета.
Проучванията им са свързани с просветителните практики и културните политики за запазване и популяризирането на културното завещание, за ролята на неправителствените организации в тези действия, за неофициалното обучение и положителни практики, за движимото културно завещание с набожен темперамент, както и за недвижимите културни полезности с категория " Местно значение ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР