Пътуването до Европа през есента има няколко предимства пред лятото,

...
Пътуването до Европа през есента има няколко предимства пред лятото,
Коментари Харесай

5 дестинации за непланирана екскурзия през есента


Пътуването до Европа през есента има няколко преимущества пред лятото, в това число по-ниски цени и по-малко туристи. С отминаването на пиковия туристически сезон цените на полетите, местата за настаняване и атракциите са доста по-достъпни. Освен това - с по-малко туристи в близост, посетителите могат да се насладят на по-спокойно и достоверно преживяване, с по-малко опашки и пренаселени атракции.

Друго преимущество на пътуването до Европа през есента е приятното време и красивата палитра от цветове на природата. Температурите нормално са по-меки, което улеснява проучването и насладата от действия навън. Освен това изменящите се листа и есенната зеленина обезпечават спиращ дъха декор за разглеждане на забележителности и снимка. Особено в градове с огромни паркове или градини, като Хайд парк в Лондон или Люксембургските градини в Париж.

Есента в Европа е и времето за неповторими фестивали и събития. От Октоберфест в Мюнхен до честванията на Деня на мъртвите в Испания, няма дефицит на културни прекарвания. Есенният сезон носи и началото на празничния сезон, с коледни базари и фестивали, които се появяват в градовете в цяла Европа. Тези събития дават неповторима опция да се докоснете до локалните обичаи и традиции и постоянно включват вкусни сезонни храни и питиета.
Топ 5 европейски дестинации за посещаване през есента
Париж

Градът на светлините, е зашеметяваща дестинация за посещаване през есента. Когато листата стартират да трансформират цвета си, градът придобива напълно нова атмосфера. По-ниските температури и по-малкото тълпи го вършат идеално време за разглеждане на емблематичните забележителности на града, като Айфеловата кула и катедралата “Нотр Дам ”. Посетителите могат също по този начин да се разходят умерено по река Сена или да се насладят на чаша кафе в уютно кафене, като известното “La coupole ” в Монпарнас, да вземем за пример, до момента в който гледат по какъв начин светът минава. Есента е и времето, когато градът е хазаин на няколко културни събития, в това число Фестивала на реколтата на виното в Монмартър и Парижкия есенен фестивал. Париж дава голям брой благоприятни условия през най-цветния сезон и необикновено сантиментална атмосфера.



Лондон 

Със своите космополитни настроения и културни фестивали, Лондон е друга чудесна дестинация за посещаване през есента. Приятното време в града и по-малкото тълпи го вършат идеално време за разглеждане на доста музеи, художествени галерии и исторически забележителности, като Лондонската кула и Бъкингамския замък. Посетителите могат също да вземат участие в годишния Лондонски кино фестивал или Лондонския книжовен фестивал, които се организират през есенните месеци. Градските паркове, като Хайд парк и Риджънтс парк, също са зашеметяващи през есента, като зеленината им се трансформира в живи нюанси на алено и златно.



Има още на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР