Пациентските организации "Заедно с теб" снемат доверието си от здравния

...
Пациентските организации "Заедно с теб" снемат доверието си от здравния
Коментари Харесай

Пациентските организации свалиха доверието си от здравния министър

Пациентските организации "Заедно с теб " снемат доверието си от здравния министър Кирил Ананиев и ръководителя на парламентарната комисия по опазване на здравето Даниела Дариткова поради налагането на мораториум на новаторските молекули и нови лечения за 2018 година посредством бюджета на НЗОК.

Гласуването му в Народното събрание провокира отвращение и митинги, президентът ген. Румен Радев наложи несъгласие на съответните текстове от закона, а същия ден здравният министър разгласи, че митингите обслужват фармацевтичната промишленост.

По този мотив ръководителят на "Заедно с теб " Пенка Георгиева написа, че изказването на министъра е "крайно манипулативно и несъответстващо " и че посредством него той "се опита да подведе обществото ", че е безусловно невероятно да се употребяват преимуществата от нараствания с 407 млн. лв. бюджет за опазване на здравето.

Ветото е отчасти, господин министър, и касае единствено новаторските лечения, напомнят от "Заедно с теб " и декларират:

"Сваляме доверието от министъра на опазването на здравето за това, че се пробва да опълчва едни групи от обществото на други, хвърля обвинявания в пространството за корпоративни ползи, а липсва всякаква стимулирана експертност в изявленията му, липсва му отговорност към живота и здравето на пациентите.

Сваляме доверието си от ръководителя на Комисията по опазване на здравето доктор Даниела Дариткова, която предложи въпросния мораториум, убеди депутатите на гласоподават в поддръжка с претекст, забележете, “дисциплиниране на финансовата система “ против живота на 1000 пациента! След което се скри, изгубила връзка с действителността и пациентите ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР